​Bu qidaları yeməyəndə qan qatılaşır - Həkim AÇIQLADI

​Bu qidaları yeməyəndə qan qatılaşır -
19:15 06.11.2022
A- A+
Həkim cəmi bir ərzağın çatışmamasının laxtalı qanın səbəbi ola biləciyini deyib.
 
Akademik Mixail Kutuşov qidada kifayət qədər zülalın olmamasının qana təsir etdiyini açıqlayıb:
 
"Əgər gündəlik qidalanmada zülal azdırsa, qan laxtalanır. Məsələn, insan uzun müddət ət və yumurta yemirsə. Zülal bu qidalarda var: toyuq, balıq, kəsmik, mal əti. Eləcə də qan laxtalanmasından qoruyan vərdiş yuxudan oyanan kimi ilıq su içməkdir.
 
Gün ərzində otaq temperaturunda su içməyə vərdiş etsəz, qan duru olur, qanda toksinlərin miqdarı azalır. Heç olmasa gündə 1-2 ədəd yumurta yeyin".